63 Kunstenaars in België - 9 locaties in Antwerpen

In een tijd waarin de mensheid en de menselijkheid op allerlei vlakken geweld wordt aangedaan, wil de tentoonstelling ‘Ecce homo’ — letterlijk: ‘Zie de mens’ — laten zien hoe hedendaagse kunstenaars in België het beeld van de mens verkennen: in zijn grootsheid en kwetsbaarheid, te midden van oorlog en geweld, met zijn existentiële vragen, in vreugde en verdriet, liefde en lijden. Kortom: de mens in de wereld nu.

Voor het eerst worden 63 kunstenaars die wonen en werken in ons land - jong en oud, man en vrouw, blank en gekleurd, opkomend talent en gevestigde waarde - samen tentoongesteld rond één universeel thema: de mens. Daarbij komen alle disciplines aan bod: schilder- en beeldhouwkunst, video en fotografie, collage en installatie.

Het werk van de deelnemende kunstenaars wordt op negen verschillende plekken getoond in Antwerpen en zal telkens in dialoog gaan met oude meesters of de onmiddellijke omgeving.

In het Maagdenhuismuseum hangen werken van:

• Panamarenko
  • Michaël Borremans
  • Berlinde De Bruyckere
  • Marie-Jo Lafontaine
  • Gideon Kiefer
  • Sven ’T Jolle
  • Joris Van De Moortel
  • Mark Manders

Het Maagdenhuismuseum stelt zelf ook een eigen Ecce homo-schilderij uit de 16de eeuw tentoon in de voorzitterskamer.

Wandeling

Je kan alle werken op de 9 locaties verkennen in 1 boeiende wandeling: https://www.eccehomoantwerpen.com/ecce-homo-wandeling

• Een ticket kost 8 euro en geeft je toegang tot het Maagdenhuismuseum en Museum Mayer van den Bergh. Alle andere locaties zijn gratis toegankelijk tijdens de openingsuren.
  • Koop je ticket online of bij het Maagdenhuismuseum en Museum Mayer van den Bergh. Bij aankoop van een ticket ontvangt u 2 papieren. 1 ticket geldt voor het Maagdenhuismuseum, het andere voor Museum Mayer van den Bergh. Neem beide tickets mee om de tentoonstelling te bezoeken!
  • Surf naar de website voor meer info over kortingen.

van 17 november 2017 tot 25 februari 2018
nocturne: 23 november 2017 van 17 tot 21 uur

Boekvoorstelling Gideon Kiefer

In het Maagdenhuismuseum ontvangen we kunstenaar Gideon Kiefer voor een interview.

Voorstelling: Artist book, limited edition, uitgegeven door Hannibal.

Reeks van 14 werken geïnspireerd op Ecce Homo.

Wanneer:

Zondag 26 november 2017 om 14 uur

Prijs: gratis

Schrijf je hier in (plaatsen beperkt)

www.eccehomoantwerpen.com
Facebook Ecce Homo